Partner serwisu
09 października 2019

VI Piknik Firmowy Grupy Kapitałowej Szczecińskich Kopalni Surowców Mineralnych S.A.

Kategoria: Aktualności

Tegoroczny, VI już Piknik Firmowy Grupy Kapitałowej Szczecińskich Kopalni Surowców Mineralnych S.A. postanowiliśmy przeprowadzić jeszcze w sierpniu, ostatniego dnia wakacji. Umownie żegnając lato i z nową energią wstępując we wrześniowe obowiązki. Dobre przyjęcie miejsca wcześniejszych pikników pozwoliło z sukcesem zorganizować również tegoroczne rodzinne gry i zabawy. Tematem przewodnim tegorocznego Pikniku było hasło „Zdrowo i Kolorowo” i w tej konwencji poprowadzono nasze spotkanie - podają Szczecińskie Kopalnie Surowców Mineralnych S.A.

VI Piknik Firmowy Grupy Kapitałowej Szczecińskich Kopalni Surowców Mineralnych S.A.

W otoczeniu mariny i  pięknej scenerii nabrzeża Jeziora Dąbskiego, przy wymarzonej, letniej pogodzie, aż do godzin wieczornych braliśmy udział w sportowych, kulinarnych, florystycznych oraz muzyczno-tanecznych rozgrywkach i zmaganiach. Ochłody dodawała nam kurtyna wodna oraz pyszne lemoniady i lody. Nie zabrakło również wytrawnych smakołyków, w tym lokalnych szczecińskich przysmaków oraz przeróżnych potraw z grilla. Bogaty wybór ciast i wata cukrowa skusiły nie jednego amatora słodkości. Najmłodsi hasali na dmuchanych zamkach, a do stoiska z pleceniem warkoczyków i malowaniem twarzy ustawiały się prawdziwe kolejki, w tym również mam,   babć, a nawet tatusiów :-). Dużym zainteresowaniem cieszyły się rodzinne konkurencje artystyczne oraz sportowe. Dodatkową atrakcją było wesołe i finezyjnie zagrane przedstawienie „Marchewka i Pierożek” w wykonaniu aktorów Agencji Artystycznej Gajewski.

Prawdziwą gratką tegorocznego Pikniku okazały się warsztaty florystyczne i kulinarne. Każdy uczestnik mógł wziąć udział w przygotowaniu własnego mossarium lub zapoznać się z przepisami kulinarnymi i spróbować potraw z różnych kuchni świata w wykonaniu uczestnika polskiej edycji programu Masterchef Pana Arkadiusza Prunesti. A tym, którym nie było dość, również w konwencji Masterchefa i w podziale na drużyny zaproponowano udział w konkursie na potrawę z wskazanych składników. Wybrana spośród pracowników komisja doceniła starania i pomysłowość adeptów sztuki kulinarnej   – takie potrawy jada się w najlepszych restauracjach w Europie! Emocje i smaki najwyższych lotów!

Piknik jak zwykle był bardzo udany, o czym świadczy fakt, że co roku jest nas więcej – tym razem zaszczyciło nas swoją obecnością 250 osób – pracownicy i ich rodziny. Wszystkim przybyłym dziękujemy za udział, zabawę, uśmiech i wspólnie spędzony czas. Do zobaczenia za rok - dodały Szczecińskie Kopalnie Surowców Mineralnych S.A.

źródło: sksm.com.pl
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ