Partner serwisu

5/2008

Od redakcji

Temat numeru 5/2008

Nowy młyn, geologiczny raj i filmowcy
Przemysław Płonka
6

Technologie

Wpływ technologii przeróbki na jakość kruszyw mineralnych
Zdzisław Naziemiec
10

Rozmowa

Polityka gotowych na wszystko
Rozmowa z Markiem Majcherem
17

Nowoczesne zakłady

Trzuskawica się zmienia
Andrzej Igras
20

Maszyny i urządzenia

Dla kopalń od A do Z
BH Ruda
22

Nowoczesne zakłady

Kopalnia przy tatarskim szlaku
Przemysław Płonka
25

Maszyny i urządzenia

Do cementowni i kopalni kruszyw
MRC Doltech
30
Wiedza to potęga
Newtech Engineering
34

Wydarzenia

steinexpo 2008
Przemysław Płonka
36

Maszyny i urządzenia

Gryphin – kreatywność w akcji
Volvo Maszyny Budowlane Polska Sp. z o.o.
38
Profesjonalne opony do maszyn budowlanych
Solideal Polska S.A.
40

Analizy

Wskaźnik wykorzystania złoża kruszywa naturalnego wydobywanego z osadów rzeki Bóbr
Tadeusz Chrzan
41

Maszyny i urządzenia

Nowe technologie urządzeń kruszących
Libor Krček, Jonathan Willems
45

Analizy

Badania właściwości kruszyw i ocena ich jakości
Jakub Mazurek
48

Maszyny i urządzenia

Kruszarki szczękowe serii C – najpopularniejsze na świecie
Metso Minerals (Poland) Sp. z o.o.
54
Technika kruszenia i przesiewania
AusPolex GmbH
57

Technologie

Kompozyty Belzona. Poprawa trwałości maszyn i urządzeń
Roman Masek
58

Analizy

Zakładowa Kontrola Produkcji – teoria w praktyce
Wojciech Wójtowicz
60

Maszyny i urządzenia

Rozbudowa zakładu przeróbczego po zastosowaniu refulera w kopalniach kruszyw naturalnych
Antoni Olsiński
64

Technologie

Eksploatacja spod wody kopalin pospolitych pogłębiarkami ssącymi
Artur Bęben
67

Ochrona środowiska

Odkrywkowa eksploatacja surowców mineralnych a środowisko naturalne
Urszula Kaźmierczak, Marek Misior
72
Powiązanie budowy obiektów hydrotechnicznych z górniczą eksploatacją kruszyw naturalnych
Rafał Łagosz
77

Analizy

Badania szybkości zgazowania odpadów dla warunków pieca cementowego
Wojciech Kalinowski, Wojciech Moroń, Wiesław Rybak
85
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ